Toppenstart för burväktare Lundström

av khlbloggen

Joakim Lundström har verkligen fått en smakstart på sitt KHL-äventyr. Tre matcher från start, fyra poäng inspelade, men dessvärre en förlust. Däremot har Lundström stoppat 103 av 110 skott, vilket ger honom en makalös räddningsprocent på 93.6. En bråkdel högre än förra SHL-säsongen.

Ser man ur lagets perspektiv tycker jag de har fått en bra start för att vara första säsongen med ett helt nytt lag. Inga direkta toppspelare, men som det ser ut nu är tyska Felix Shütz en riktig lyckovävning, då han har skrapat ihop fem poäng på de tre inledande matcherna och sköt det avgörande målet i dagens match mot Metallurg Novokuznetsk (2-1 efter förlängning)

Dagens andra match var Sibir mot Amur. Ett Amur som ligger sist i östra divisionen med 2 poäng förlorade mot Sibir med 3-2 efter straffar.

Även Kovalchuk fick göra säsongens första KHL-mål i gårdagens match mot Yugra, en match hans SKA St: Petersburg vann med klara 5-1. Tre matcher, nio av nio möjliga inspelade poäng och en målskillnad på 16-6. Konferensfinal mellan Dynamo Moskva och SKA St: Petersburg fram mot våren?

Idag bjuder jag på Ilya Kovalchuks första mål för säsongen. Enjoy!